Funkcionális Orvoslás

Funkcionális Orvoslás

10 perces meditációk a hét minden napjára

5. nap - álmodozás

2017. május 19. - Funkcionális Orvoslás

medi.jpg

Álmodozás vagy meditáció?

A meditáció alatt az elme lecsendesítése és a belső figyelem a cél, ugyanakkor hasznos lehet az irányított álmodozás, a képzelőerő és a kreativitás ugyanis a kulcs a felfedezésekhez, probléma megoldáshoz, a művészetekhez, filozófiához, találmányokhoz, a fejlődéshez és a spiritualitáshoz is.

Az álmodozás segít fejleszteni a képzelőerődet, és segít kreatív megoldásokat találni a problémákra. Egy kis vizuális segítséget nyújt álmaid életének megteremtéséhez. Próbáld ki ezt a meditációt, hogy felébreszd a benned rejlő kreativitást:

1. Egy csendes szobában indíts el valami nyugtató meditációs zenét és helyezkedj el kényelmesen.

2. Csukd be a szemed, és hagyd, hogy elméd egy olyan helyre kalandozzon, ahol már korábban jártál és szerettél- "egy biztonságos helyre".

3. Erről a helyről figyeld meg a körülötted lévő tájat, szívd magadba, és emlékezz rá, hogy milyen jó érzés.

4. Ezután, ezzel a jó érzéssel gondolj az összes dolgora, amit szeretnél létrehozni, megvalósítani az életedben. Hagyd a fantáziádat szárnyalni szabadon, és képzeld el, hogyan szeretnéd élni az életed. Ne fogd magad vissza, és részletesen képzelj el mindent.

5. A meditáció végén emlékezz rá, hogy minden lehetséges, és hogy te magad vagy a végtelen lehetőség!

Amikor megértjük, hogyan működik az elménk, mindkét világból - az elme világából és az elme nélküli létezésből is -  a legjobbat élvezhetjük. Talán ez a "nyugodt irányítás", amiről a keleti filozófusok beszélnek - tudatában vagyunk a különféle és nagyon is emberi lelkiállapotainknak, és ahelyett, hogy harcolnánk velük, megismerjük őket, és felhasználjuk őket úgy, hogy az előnyünkre váljon.

medi2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://funkcionalisorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr5712526039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása