Funkcionális Orvoslás

Funkcionális Orvoslás

Elkészült az új honlapom!

Funkcionális Orvoslás Nőknek

2020. január 07. - Funkcionális Orvoslás
fb-cover4.png
Elkészült az új honlapom!

Új időszámítás nyílt a Funkcionális Orvoslás és így az én életemben is! Elindult az, amin az elmúlt hónapokban olyan sokat dolgoztunk, az új honlapom.

Így 2020.01.01-én nemcsak egy új év, de számtalan új lehetőség nyílt, nyílik meg számomra, számunkra.

Az elmúlt években mindig második, harmadik, inkább sokadik helyen volt ez a projekt a listán. Mindig jött valami más, ami elvonta a figyelmem erről a munkáról, vagyis inkább szerelemről. De szeptemberben úgy alakult, hogy fokozatosan elkezdtem ebbe tenni az időm és energiám, és figyelmem.

Így ennek egyik eredménye ez a honlap. Ami természetesen nem egyszemélyes projekt, mert nagyon sokan segítettek benne, hogy elkészülhessen. Az egyik ilyen ember Andi - Your Perfect Design, aki nélkül biztosan nem tudtam volna ezt megvalósítani! Nagyon szerencsés vagyok, hogy összefújt vele a szél, és együtt dolgozhatunk.

A másik a fotós barátnőm Fruzsina Nyakacska, akinek a csodás fotókat köszönhetem.

A másik fotós barátom Csaba Juhasz, aki szintén rengeteg képet csinált, és folyamatosan véleményezte a készülő honlapomat, fáradhatatlanul:)

A harmadik fotós pedig, az öcsém - Varga Benedek - Fotográfus, aki szintén nagyon sokat segített!

És természetesen a családom, és a barátaim, akik mind lelkesen támogattak, segítettek az elmúlt 3 hónapban is! ❤️

Fogadjátok és fogyasszátok szeretettel!

Mindenkinek csodálatos, élményekben, tapasztalatokban és tanulásban gazdag Új Évet kívánok! ❤️

ÖRÜLÖK, HOGY ITT VAGY
Dr. Varga Zsuzsanna vagyok, háziorvos, hatha jóga oktató, 2 gyermek édesanyja, integrált és funkcionális orvoslás szemlélettel dolgozom, női fókusszal.
ÜDVÖZÖLLEK!
Mint Nő, Anya, Orvos több szemszögből is láttam már az egészségügyet. Tudom mennyire nyomasztó és frusztráló kihámozni a lényeget, abból, amit mondanak az orvosok, vagy olvasol a számtalan netes egészség fórumon. Eligazodni a számtalan diétás, egészségügyi javaslat közt. Hidd el még én is néha beleszédülök, pedig én orvos vagyok.
A küldetésem egyszerű: olyan tudást és eszközöket adni a kezedbe, melyek segítségével visszaszerezheted egészségedet, tested és elméd felett az uralmat, és amelyekkel képes leszel felelősségteljes döntéseket hozni saját és családod testi, lelki egészségével kapcsolatban. Olyan eszközöket mutatok, melyek segítségével hidat képezhetünk a tradicionális gyógyítás és a modern orvostudomány közt, hogy újra úgy érezd önmagad lehetsz, és magabiztosan dönthess.
Őszintén hiszem, hogy testünk rendelkezik olyan öngyógyító kapacitással, mely felülmúl mindent, amit eddig hittünk róla.

KINEK ÉS MIBEN SEGÍTEK?

 

Nőknek minden korban, különböző panaszokkal. PMS, PCOS, mellfeszülés, endometriózis, menopauza, fájdalom a menstruáció idején, hormonális fogamzásgátló elhagyása utáni problémák, akné, és még sok probléma, mely megnehezítik nők ezreinek életét.

A fáradtságnak, a hormonális egyensúly hiánynak, a rosszkedvnek, hízásnak, alvásproblémáknak valódi okának megismerésében segítek.
Ha emésztőrendszeri problémáid és élelmiszer-intoleranciáid vannak, ha egészségesen szeretnél táplálkozni, de nem tudod, hogy hol kezd.
Ha erősítenéd az immunrendszered, ha egészséges szeretnél maradni. Össze vagy zavarodva, dekoncentrált vagy, fáradt, nehezen fókuszálsz, rosszul alszol, szorongsz és szeretnél végre visszatalálni önmagadhoz.

HOGYAN?

 

ONLINE TUDÁSTÁR – BLOG ÉS LETÖLTHETŐ ANYAGOK

 

Bár szeretnék mindannyiótokkal személyesen találkozni, és megbeszélni a problémákat, de mivel erre nem mindig van lehetőség ezért folyamatosan töltöm fel a blogra a női egészséggel kapcsolatos tartalmakat, illetve készülnek a hosszabb anyagok, eszközök, programok, így egyre több nőnek lesz lehetősége hozzáférni ezekhez az információkhoz, melyek eddig nehezen vagy egyáltalán nem voltak elérhetőek itthon magyarul.
A küldetésem, hogy minél több szükséges információt megadjak neked, amelyek segítségével visszakaphatod az irányítást az egészséged, a hormonjaid és a nőiséged felett. Megtanítom, hogyan kell összeállítanod a saját “használati utasításod”, amit születéskor kellett volna megkapnod.

MI AZ A FUNKCIONÁLIS ORVOSLÁS?

A funkcionális orvoslás közvetlenül a betegségek okaival foglalkozik, rendszer orientált szemléletet használ, megújuló klinikai koncepciókkal, eredeti eszközökkel, fejlett eljárásokkal, bevonva mind az orvost, mind a beteget a terápiás viszonyba.
A funkcionális orvos mindig számításba veszi a genetikánk, környezeti faktorok és életmód faktorok közötti számos interakció lehetőségét, amik hosszútávon befolyásolják az egészségünket és a komplex krónikus betegségek kialakulását. ( Szegényes táplálkozás, ülő életmód, krónikus stressz, környezeti toxicitás, krónikus fertőzések, öregedő társadalom, mind mind hozzájárul a krónikus betegségek kialakulásához. )
A funkcionális orvoslás alapvető feltevése, hogy a tudomány, a klinikai bölcsesség és innovatív eszközök segítségével sikerül azonosítanunk a krónikus betegségek alapvető okait, és közbelépnie, hogy orvosolja a klinikai egyensúlyhiányt, mielőtt még a betegség kialakulna. Ily módon csökkenteni a krónikus betegségek népbetegségként terjedését, és az általuk okozott nyilvánvalóan tarthatatlan egészségügyi és anyagi túlterhelést.

A FUNKCIONÁLIS ORVOSLÁS ELEMEI

  • Minden egyes ember biokémiai individualitásának ismerete, a genetikai és környezeti egyedisége alapján
  • Egy páciens-központú szemlélet a betegség-központúság helyett
  • Egy dinamikus egyensúly megtalálása a páciens testének, tudatának és lelkének külső és belső faktorai közt
  • Foglalkozni a belső fiziológiai faktorok hálózat-szerű interakcióival
  • Az egészséget, mint pozitív vitalitást szemlélni – nem, mint a betegség hiányát – és kiemelni azokat a faktorokat, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez
  • Elősegíteni a szervek stressztűrő képességét, annak érdekében, hogy fokozzuk az egészség tartamot, ne csak az élettartamot
A vízióm pedig az, hogy együtt újragondoljuk az egészségügyet, a 21-dik századnak megfelelően, és ezt a gyorsan fejlődő szemléletet itthon is egy jól működő egészségügyi rendszerré alakítsuk, amiben a páciens és az orvos partnerek, egymást segítve találják meg együtt a probléma gyökerét és oldják meg azokat, figyelembe véve testi, lelki, szellemi egyediségüket. És nem várhatunk arra, hogy a rendszer magától változik meg, mindannyiunknak tennünk kell érte, magunkért és a jövőnkért.
Ha még olvasnál a funkcionális orvoslásról, nézd meg ezeket a cikkeket:

MI AZ AZ INTEGRÁLT ORVOSLÁS?

A hagyományos és a modern medicina házassága. Ugyanúgy tudományos alapokon nyugszik, és a nyugati orvoslás mellett integrálja az egyéb, a gyógyító tevékenység során fontos szakmát is, mint pl. pszichológia, pszichoterápia, táplálkozástudományok, mindfulness, mozgásterápia.
Az orvos és a páciens egyenrangú felek, együtt döntenek a terápiás munka menetéről.
A betegség kialakulásában szerepet játszó minden tényezőt figyelembe vesz – testi, lelki, érzelmi, szociális, társadalmi tényezőket egyaránt. A természetes, non-invazív beavatkozásokat részesíti előnyben. Fontos a betegségmegelőzés, egészségmegőrzés – fejlesztés. A gyógyítás személyre szabott minden esetben.

MIÉRT MÁS EZ, MINT A HAGYOMÁNYOS ORVOSLÁS?

Az integrált és funkcionális orvoslás ahelyett, hogy a tünetek elfedésére gyógyszereket írna fel, felfedi és kezeli a betegségek valódi okát. A pácienst nem egy diagnózisként látja, és nem a betegségét kezeli, hanem a pácienst magát. Nem szuperspecialista szemlélet, hanem holisztikus, a részeket, és az egészet is, a tüneteket és az okokat is kezeli.

ELSŐ LÉPÉSEK

Letölthető útmutatók

Töltsd le az ingyenes útmutatókat, és szerezz rálátást a panaszaid hátterében álló okokra, és azok megoldásaira. Találsz majd sok útmutatót, tájékoztatót, sok hasznos anyagot.

Blog

Olvasd a blogot. Rendszeresen frissülő tartalom, változatos témák és gyakorlatias tippek, útmutatások különböző női egészséget érintő témákban.

Social media

Kövess a közösségi médiában!

JOBBAN MEGISMERNÉL?

Ha kíváncsi vagy hogyan jutottam ide, miért kezdtem el funkcionális és integrált orvoslással foglalkozni, milyen számomra egy ideális orvos, milyen problémákkal küzdöttem én is korábban, és mit mondanak rólam ismerősök, kollégák és pácienseim, akkor ismerj meg jobban engem és az oldal küldetését is!

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az alapos orvosi vizsgálatot. Az ennek elmaradásából származó egészségkárosodásért az oldal fenntartója nem vállal felelősséget. Tartósan fennáló vagy akut tünetek esetében is kérem keresse fel kezelőorvosát! Az oldal célja, hogy hasznos információkkal szolgáljon mind betegek, mind orvosok számára. Mindenhol, ahol lehetséges és szükséges a forrás referenciákat feltüntetjük. Az oldalnak szponzorai, támogatói nincsenek.
süti beállítások módosítása