Funkcionális Orvoslás

Funkcionális Orvoslás

A hosszú élet titka

2017. április 12. - Funkcionális Orvoslás

A kék zónák olyan populációkat jelölnek, ahol az emberek a világon a legtovább élnek. A National Geographic egy 10 éves vizsgálatban tanulmányozta a kék zónában élő embereket, akik majdnem 100 évig éltek. 5 kék zónát találtak - 1. Szardínia, Olaszország 2. Okinawa, Japán 3. Ikaria, Görögország 4. Nicoya Félsziget, Costa Rica 5. Loma Linda, Kalifornia
Egyik populációban élők sem vettek futópadot, szedtek étrendkiegészítőket vagy döntöttek úgy 50 évesen, hogy valami szuper diétát kezdenek, hogy 100 évig éljenek. A hosszú élet csak megtörtént velük, a környezetük és életmódjuk miatt. 
Először is magas szénhidrát tartalmú étrenden élnek. Az étrendjük mintegy 65%-a szénhidrát. A legtöbb természetesen teljes kiörlésű gabona vagy bab. 20%-a az étrendjüknek zsírokból áll, főleg növényi zsíradékokból, és 15%-a pedig fehérjéből. Kb. havi 5-ször esznek húst. Étrendjük tehát főleg növényekből áll, 90%-ban.
Hatalmas reggeiket esznek, kisebb ebédet és nagyon kevés vacsorát. Dióféléket rágcsálnak. Vizet, teát, kávét és egy kis bort isznak.
A fejlett világban a mai legmagasabb várható élettartam 90 év. Tehát ez azt jelenti, hogyha sikerül elkerülnünk az összes elkerülhető betegséget, mint pl. daganatok, cukorbetegség, szívbetegség, demencia, egy átlagos ember 90 évig élhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://funkcionalisorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr7212395877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása