Funkcionális Orvoslás

Funkcionális Orvoslás

Csak lányoknak!

2018. március 26. - Funkcionális Orvoslás

❤️❤️

Nagyon sok nő küzd valamilyen hormonális problémával. Az ebből fakadó problémák skálája szinte végtelen: PMS, fájdalmas menstruáció, az alacsony energiaszint, meddőség stb. Évek óta a nők csendben szenvednek, de egyre több helyen foglalkoznak ezzel a problémával.

29343274_343196216188231_2099116117069296810_n.jpg

Milyen is egy normális menstruációs ciklus?

Bár ez minden nőnél más és más, fontos tudnunk, hogy mi is számít egészségesnek.

1. A ciklus 26-32 napig tart. És minden hónapban ugyanannyi ideg, tehát fontos az állandóság.
2. Bár érezhetsz enyhe alhasi kellemetlenséget, de az a fájdalom, görcs ami gyógyszert kíván, az már nem normális.
3. Színe világostól enyhe sötét vörösig terjed, nem taralmaz alvadt vér darabokat.
4. A vérzés 4-7 napig tart.

3 étel, amivel segítheted a hormonjaidat

1 - Egyél fermentált ételeket, hogy javítsd a bélflórádat. - Bizonyos baktériumok segíthetnek az ösztrogén metabolizmusában, a bélrendszerednek is fontos szerepe van a felesleges ösztrogén kiválasztásában, feldolgozásában.
2 - Fogyassz rostot! - Pl frissen őrölt lenmagot. A lenmag jótékony hatása a szervezetben az ösztrogénhez hasonlóan viselkedő lignánoknak köszönhető. Igazi fitoösztrogén gyógynövény, a női hormonrendszer támogatásán túl azonban a lenmag jótékony hatása a változókorban gyakori szorulásos panaszok oldásában és a stressz hatására túltermelődő kortizol mennyiségének csökkentésében is megmutatkozik.
3 - Egyél több keresztes virágú zöldséget - pl. brokkoli, karfiol, káposzta, kel. A keresztesvirágúak egyik legtöbbet tanulmányozott összetevője az indol-3-karbinol. A gyulladásos folyamatok visszaszorításában, az immunvédelem javításában, a hormonális egyensúly kialakításában és elhízás megelőzésében is rendkívül hatékonynak bizonyult. Segíti továbbá a máj ún. 2-es fázisú méregtelenítési funkcióját és belek öntisztulási folyamatait az idegen ösztrogénektől (xenoösztrogének).

Ezen kívül javasolt ilyenkor a magnézium pótlás, omega-3 vagy jó minőségű halolaj kapszula, K2-D-vitamin komplex, E-vitamin, valamint B-1 vitamin szedése. Fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, napi jóga, meditáció, forró tusolás, természetjárás - bármi, ami csökkenti a stresszt.

8a92f62294cdd03def8f56de87da0dc8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://funkcionalisorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr6813781276
süti beállítások módosítása