Funkcionális Orvoslás

Funkcionális Orvoslás

A vastagbél és végbél daganatok száma növekszik a fiatalabb korosztályban

2017. április 02. - Funkcionális Orvoslás

28colon-freiborg-superjumbo-v2.jpg

"A vastagbél és végbél daganatos megbetegedéseinek száma az elmúlt évtizedben csökkent az idősebb korosztály körében, és mindig is ritkának számított a fiatal korosztályban. Azonban a 20-as és 30-as éveikben járó fiatalok körében a végbéldaganatok jelentős emelkedéséről számolnak be a kutatások."


Sok beteg még olyan fiatal a diagnózis idején, hogy nem vizsgálták még kolonoszkópiával előtte, mert az csak 50 éven felülieknek javasolt. A daganat megjelenésének lehetnek előjelei, de ezek általában bizonytalan panaszok, mint pl. emésztési panaszok, puffadás, görcs, székrekedés, hasmenés. Sokszor az ilyen tüneteket fiatalokban nem veszik elég komolyan.


Az életmódbeli faktorok nyilván befolyásolják a colorectalis daganatok növekedését, de a kutatók szerint ez nem az egyetlen magyarázat. Az igazság, hogy egyelőre senki sem tudja 100%-ig, hogy pontosan miért is emelkedik a fiatalok körében ez a betegség.

https://www.nytimes.com/2017/02/28/well/live/colon-and-rectal-cancers-rising-in-young-people.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Fhealth&_r=2

A bejegyzés trackback címe:

https://funkcionalisorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr3812335787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása