Funkcionális Orvoslás

Funkcionális Orvoslás

10 perces meditációk a hét minden napjára

2. nap - Csakra tisztító meditáció

2017. május 16. - Funkcionális Orvoslás

meditate-while-you-medicate-chakra-cleanse-weedist1.jpg

A csakrák az energia kerekei a testben. Hét fő csakra található a gerincoszlop mentén, a gerinc aljától egészen a fejünk tetejéig. Hangok és színek vizualizációjával megnyithatjuk és összehangolhatjuk a csakrákat. Ha hosszabban szeretnél olvasni a csakrákról, nézd meg az előző cikket

Ehhez a meditációhoz ülj egy olyan helyre, ahol nem zavar senki. Ha hangokat ki is akarod mondani, nem csak elképzelni, akkor olyan helyen meditálj, ahol ezt bátran megteheted :)

1. Ülj le, helyezkedj el kényelmesen, a hátad legyen egyenes. Vegyél egy pár mély lélegzetet a hasadba.

2. Most helyezd a figyelmed a gerincoszlop aljára, a gyökércsakrára. Képzeld el, érezd a piros színt, mint egy örvényt a gerincoszlopod legalján, ami hátulról előrefelé forog. Gondolj vagy mond ki hangosan a LAM mantrát.

3. Most helyezd a figyelmed a második csakrára, a szexcsakrára, a kreativitás és a szexualitás központjára, amely a köldök alatt és a szeméremcsont fölött helyezkedik el. Képzeld el a narancssárga örvényt és ismételd a VAM mantrát.

4. Haladj tovább a Solar plexus, vagyis a napfonat irányába. Ez a csakra a köldök magasságában helyezkedik el. Képzelj el egy napsárga örvényt és ismáteld a RAM mantrát.

5. Most helyezd a figyelmed a szívedre, a szívcsakrára. Képzeld el a zöld színt és ismételd a YAM mantrát.

6. Haladj a következő csakrára, a két szemöldököd közt lévő 6. csakrára, vagy a harmadik szemre, az intuíció központjára. Képzeld el az indigó színt és ismételd a SHAM mantrát.

7. Végül elértük az utolsó, a hetedik csakrát, avagy a korona csakrát, ami a fejed tetején helyezkedik el. Ez a megvilágosodás forrása. Képzeld el az ibolya vagy ragyogó fehér színt és ismételd az OM mantrát.

Ahogy végeztél a meditációval maradj csendben egy pár pillanatra, majd lassan nyisd ki a szemed.

nikola-tesla1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://funkcionalisorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr3812504437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása